Thursday, June 11, 2015

Gemukkah aku?

Assalamualaikum & Salam Sejahtera!!!!

Ramai yang sedang dalam dilema!
(Especially kaum perempuan la kan....)

Ehhh....aku dah GEMUK ke?
Ehhh..badan aku dah naik ke?
Kenapa kawan-kawan dah mula perli aku?
Kenapa baju biasa pakai dah terasa sendat?
Kenapa jam mula tak selesa dipakai?

Gemukkah aku?


Hihihi...boleh jawap dalam hati korang ye...

Meh sue kongsikan, petanda badan anda mulai GEMUK!!!!



10 TANDA ANDA DAH MULA GEMUK
============================
1) Jari tangan anda dah tembam dan kerap typo ketika menaip text di Whatsapp atau ketika update status fb

2) Peha kiri kanan anda berlaga ketika berjalan

3) Ambil handphone anda, open camera dan tekan mode selfie menggunakan camera depan. Bila tunduk kepala, anda terkejut ada ketumbuhan besar bawah dagu. (Double chin)

4) Jika anda pergi ke pasar malam, atau ke tempat sesak, anda sukar meloloskan diri / bergerak dengan selesa.

5) Anda berasa marah kalau orang panggil anda gemuk

6) Selalu melecet di celah peha atau di ketiak

7) Lubang di tali pinggang ataupun jam tangan kini hanya tinggal satu

8) Apabila anda berjalan di shopping complex, staf di kedai fitness concept memanggil-manggil anda dari jauh untuk mencuba alat senaman di kedai mereka

9) Berdiri tegak dan pandang ke bawah
Jika perut anda menghalang anda daripada melihat organ reproduksi ,  anda ini buncit, boroi dan gemuk!

10) Anda menepati semua ciri-ciri yang telah dinyatakan di atas


'KOMEN' entri sue jika ANDA  tergolong dalam 10 ciri-ciri tersebut!!!


Suhana Mohd Diah
0167734749
Rakan menguruskan berat badan anda!

30 comments:

  1. Ada la jugak beberapa perkara tu dekat Fiza.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii...jejaga Fiza!kang kene tukar size baju plak! haha...takpa diet masa bulan pose ni ye

      Delete
  2. Replies
    1. kak hanum memang mantain selimmmm...jeles!

      Delete
  3. yang no8 tu cm agak stress..
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu mmg dah obvious sgt kan?hahahhaa

      Delete
  4. biarkan gemuk asalkan sehat ya mba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak banyak kes gemuk yang sihat sis...hihihi...

      Delete
  5. Alhamdulillah ok lagi.. tunduk bawah nampak lagi lantai.. hehehe...

    ReplyDelete
  6. Zumal pun ada gak sebahagian camtu...

    ReplyDelete
  7. alahai..dah nak mulai mengemuk saya ni. :D

    ReplyDelete
  8. aduhai!mmg gemuklah nih..hihihihi..mbls bw dr housewifearts.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. jap2 kite dah jadi suri umah tanggga ni badan memang rasa makin bambam..hhahahaha....

    ReplyDelete
  10. untung la gemuk. CF ni bila entah nak berisi. kurus kering je. huhu

    ReplyDelete
  11. sedikit overweight, gemuklah tu kan..hehe..jgn sampai obese..

    ReplyDelete
  12. hehe... akak pun gemuk... haduiiihh...
    jom join GA sis
    http://www.sheilainspire.com/2015/06/giveaway-si-anak-isteri-suami-dan.html

    ReplyDelete
  13. No 1 & 9 paling win...

    Blogwalking Sini..
    Jom join Segmen Terbaru Saya ini

    Segmen Communities Blogger : Berkongsi Pelbagai Ilmu Menarik

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah ,masih mantain ...

    ReplyDelete
  15. Saya kurang setuju pada istilah 'biarlah gemuk tapi badan sihat'.

    Orang gemuk memang tidak boleh lari dari penyakit.

    Paling tidak, tua nanti dia dpt sakit lutut.

    ReplyDelete
  16. Saya kurang setuju pada istilah 'biarlah gemuk tapi badan sihat'.

    Orang gemuk memang tidak boleh lari dari penyakit.

    Paling tidak, tua nanti dia dpt sakit lutut.

    ReplyDelete
  17. Saya kurang setuju pada istilah 'biarlah gemuk tapi badan sihat'.

    Orang gemuk memang tidak boleh lari dari penyakit.

    Paling tidak, tua nanti dia dpt sakit lutut.

    ReplyDelete
  18. Salam..singgah jejak sini. Tq ye sudi singgah blog yong :)

    ReplyDelete
  19. alhamdulilah masih diparas memuaskan hati sendiri dan suami :D

    ReplyDelete
  20. kita nk badan kita mgikut keselesaan ..xnak tlalu kurus.. x nak terlalu gemuk

    ReplyDelete
  21. assalam...berisi xkurus sangat ok lah tu..

    ReplyDelete
  22. hihihi nasib baik ciri2 kat atas tu belum ada pada sy lg.. =P

    ReplyDelete
  23. baca tanda2 gemok tu. sampai no 2 dah xmau baca sebab dah tau diri sendiri gemok bila peha berlaga. sobsob

    ReplyDelete
  24. HIHHI saya gemuk. Currently nak try exercise balik nak increasekan stamina

    ReplyDelete