Tuesday, March 11, 2014

Manfaat & Kebaikan ESP7 kebaikan dan khasiat ESP Shaklee yang utama perlu anda tahu:
1. Awet Muda 
Pengambilan ESP Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan memperkuat otot bagi memastikan kita sentiasa bertenaga. Kandungan ESP terdiri daripada Asid Amino membina dan memperkuat otot tubuh, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar. ESP juga mengandungi 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain.
 2. Meningkatkn Fungsi Hormon Wanita
Ramuan utama ESP adalah kacang soya. Kacang soya kaya dengan isoflavon yang berfungsi sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. Ia juga baik untuk mencegah gejala ‘hot flashes’ sebelum menapous dan membantu mencegah kanser serta anemia.
 3. Kulit Cantik Dan Anjal
Tidak kira lelaki atau wanita,kulit merupakan organ paling dititikberatkan.Untuk kulit kekal cantik & anjal,adalah disarankan untuk mengamalkan ESP. ESP merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan dan bertindak sebagai agen anti-penuaan. ESP juga Mengembalikan keanjalan kulit supaya kulit kekal cantik dan gebu. Di samping itu,ESP juga memperkuat otot sekaligus mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.
 4. Melindungi Fungsi Prostat Lelaki & Rahim Wanita
Genistein yang terkandung dalam kacang soya telah dibuktikan mempunyai keupayaan bagi mencegah pertumbuhan dan menghalang sel kanser daripada merebak. Ia berfungsi dengan memusnahkan radikal-radikal bebas dalam sel-sel tubuh kita sebelum radikal bebas sempat bermutasi daripada DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga melindungi dan menjaga rahim,ovary dan prostat.
 5. Memberi Tenaga Segera Kepada Individu Aktif
ESP Shaklee terbukti berkesan dalam memulih dan memberi tenaga segera untuk individu yang aktif,bekerja & sibuk, ibu yang menyusukan dan mereka yang mempunyai gaya hidup yang lasak. ESP membekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun sekaligus memulihkan kepenatan, mencegah migrain, insomnia dan gejala stress yang disebabkan kemurungan, kebimbangan, ketakutan, tekanan kerja dan sebagainya.
 6. Megurangkan Masalah Pigmentasi
Ramuan utama ESP Shaklee adalah kacang soya. Kacang soya atau nama saintifiknya Glycine Max dianggap salah-satu daripada 7 “super-foods” yang wujud di dunia. Hasil kajian para saintis telah membuktikan lechitin dalam soya dapat melancarkan peredaran darah, menyahtoksin bahan buangan sel dan lain-lain. Fungsi lechitin  ini juga melambatkan proses rambut beruban, menyelesai masalah keguguran rambut dan keadaan rambut yang kusam. Disamping mencegah masalah pigmentasi dan kulit berjeragat.
 7. Meningkatkan Memori
Semakin meningkat usia seseorang bermakna daya keupayaan untuk mengingat akan menurun. Keupayaan memori seseorang memang berkadar langsung dengan peningkatan usia. Pengambilan ESP Shaklee secara konsisten akan dapat mempertingkatkan keupayaan daya ingatan. Kacang soya mengandungi isoflavones yang bertindak sebagai penerima atau perangsang estrogen dalam otak manusia, terutama dalam hippocampus iaitu kawasan penting untuk memori manusia.
Hebatnya ESP kan??
Kesimpulannya, ESP Shaklee mempunyai 1,001 manfaat dan setiap individu dalam keluarga anda berpeluang untuk berkongsi dan mengambil ESP Shaklee bagi pelbagai tujuan.
Nak cuba??
 
 
 
 
 
 
Jom PM saya,
Suhana:016-7734749

 

No comments:

Post a Comment